Η Τέχνη της Ζυθοποιίας « /art-of-brewering/

Ο Ζυθοποιός της Kaiser είναι ο καλλιτέχνης που κρατάει στα χέρια του μια μοναδικής αξίας «παρτιτούρα», τη μυστική συνταγή της Kaiser. Καλείται να την εκτελεί αρμονικά κάθε φορά επιτυγχάνοντας το ίδιο άριστο αποτέλεσμα και να παράγει μια μπύρα που θα σέβεται και θα τιμά τη μακρόχρονη παράδοση Pilsner. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να συνδυάσει αρμονικά 5 εκλεκτές ποικιλίες κριθαριού, 3 διαφορετικά είδη λυκίσκου, την παραδοσιακή μαγιά και χαμηλής σκληρότητας νερό. Όλα αυτά θα περάσουν μια αργή διαδικασία ζύμωσης και μεγάλο χρόνο ωρίμανσης για να γίνουν μια τέλεια Kaiser Pilsner!

Κριθάρι

Το κριθάρι είναι ένα από τα βασικά συστατικά της ενώ το ψήσιμό του κατά το τελευταίο στάδιο της βυνοποίησης είναι υπεύθυνο για το βαθύ χρυσαφένιο χρώμα της Kaiser. Χρησιμοποιούμε 100% βύνη κριθαριού από 5 εκλεκτές ανοιξιάτικες και χειμωνιάτικες ποικιλίες δίκοκκου κριθαριού, που καλλιεργούνται σε ιδανικές εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες, από έμπειρους καλλιεργητές. Η σταθερή προσήλωση σε όλα τα παραπάνω διασφαλίζει και την σταθερά κορυφαία ποιότητά της .
kaiser_krithari.gif

Λυκίσκος

Ο λυκίσκος είναι  «ψυχή» της Kaiser, το συστατικό στο οποίο οφείλει την αξεπέραστη, χαρακτηριστική γεύση της. Στην Kaiser, χρησιμοποιούμε 3 διαφορετικούς, προσεκτικά επιλεγμένους τύπους λυκίσκου, που καλλιεργούνται  στο Hallertau της Βαυαρίας. Οι κλιματολογικές συνθήκες και το μαλακό και ελαφρώς όξινο έδαφος της περιοχής είναι ιδανικά για να τους προσδώσουν μοναδικά χαρακτηριστικά που με τη σειρά τους θα δώσουν στην Kaiser τη χαρακτηριστική της πικράδα και το μοναδικό αρωματικό προφίλ της.
kaiser_lykiskos.gif

Μαγιά

Ακόμα ένα καθοριστικό συστατικό στην παραγωγή της Kaiser, αλλά και κάθε άλλης μπύρας, είναι η μαγιά της. Στην περίπτωση της Kaiser, η μαγιά παίζει κι αυτή τον δικό της πολύ σημαντικό ρόλο στην μυστική συνταγή της.
kaiser_magia.gif

Νερό

Για την παραγωγή της Kaiser χρησιμοποιείται μαλακό νερό, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται καθόλου το τελικό γευστικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να αναδεικνύεται ιδανικά το γευστικό προφίλ. Αυτό προστάζει μια γνήσια συνταγή Pilsner!
kaiser_water.gif
bira-kaiser.png